2020 E-TİCARET SİTESİ TASARIM TRENDLERİ

Tıpkı modada, elektronik eşyalarda ya da otomobillerde olduğu gibi e-ticaret sitesi tasarımında da zaman içerisinde değişen, güncellenen trendler söz konusudur. E-ticaret sitenizi bu trendlere uygun hâle getirmek, kullanıcı gözünde sizi güncel ve yenilikleri takip eden bir işletme durumuna getirecek ve marka algınıza pozitif etki edecektir. Biz de bu yazımızda sizin için henüz başlarında sayıldığımız 2020 yılında elektronik ticaret sitesi trendlerinin nasıl olacağına değinmek istedik. 

Minimalizm

Öncelikle site tasarımında minimalizmin yani sadeliğin önem kazandığını bilmenizde yarar var. Amaç siteye gelen ziyaretçilerin kafalarını karıştırmak değil, kolayca aradıkları ürün veya hizmeti bulmalarını ve satın almalarını sağlamak. Dolayısıyla fazla hareketten, karışık görsellerden, gereksiz pop-uplardan uzak durmakta yarar var.

Cesur Renkler

Bu minimal tasarımlarda görünüme hareket ve enerji katmak için canlı ve koyu tonlar tercih ediliyor.

Kalın ve Okunaklı Fontlar

Son birkaç yıldır biraz da mobil kullanıcılar düşünülerek net, kalın ve okunaklı fontlar tercih edildiğini görüyoruz. Bu yıl da bu trendin devam edeceğini söyleyebiliriz.

Orijinal Ürün Fotoğrafları

E-ticaret kullanıcılarını en çok hüsrana uğratan şeylerden biri stok fotoğrafları olsa gerek. Sonuçta kullanıcılar görsele bakarak ürün seçiyor ve kendisine daha vasat bir ürün geldiğinde hayal kırıklığı yaşıyor. Dahası artık bu görsellerin kendilerini yanılttığının farkındalar. En doğrusu kullanıcılara gerçek anlamda fikir veren, farklı açılardan ve mesafelerden çekilmiş ürün fotoğrafları tercih etmek.

Mikro Videolar

Video içeriğin gün geçtikçe değer kazandığını daha önce pek çok kez belirttik. Kullanıcılar video izlemeyi seviyor, dahası ürün videolarında ürünün nasıl kullanıldığını daha net görebiliyor ve bu durum satın alma kararını etkiliyor. Altın kuralsa kullanıcıların mobil bile olsalar kolayca ve sıkılmadan izlemesi için videların mümkün olduğunca kısa olması.

Mobil Uyumluluk Olmazsa Olmaz

Uzun zamandır tüm web siteleri için mobil uyumluluk olmazsa olmaz, çünkü kullanıcıların çoğu artık interneti mobil cihazlardan kullanıyor. Artık mobil uyumlu olmak yeterli değil, mobil hızı ve kullanıcı deneyimini de iyileştirmek gerekiyor.

SSL Sertifikası

Çok önemli olan bir diğer konu da SSL (Güvenli Yuva Katmanı) sertifikası. Aslında SSL sertifikaları web siteleri için standart bir güvenlik önlemi. SSL web sunucunuza kurulur ve iki amaca hizmet eder: Ziyaretçilerin sahte bir sitede olmadıklarını garantilemek ve iletilen verileri şifreleyen web sitesinin kimliğini doğrulamak. Eğer e-ticaret sitenizin SSL sertifikası yoksa yapmanız gereken ilk ve en önemli işlem SSL sertifikası edinmek.

E-ticaret sitesi kurulumu ve güncelleme işlemleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

E - Bülten

Sürekli gelişen ürün özelliklerine ve teknolojimize ayak uydurun. E-postanızı girin ve bültenimize abone olun.